Werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis! Gratis verzending, boven € 49,-

Informatie Owney Outdoor

Onderhoud en wasinstructies voor waterdichte Owney jassen (geen softshell)
Om uw waterdichte Owney jas in topconditie te houden, en daarmee ook te zorgen dat ze kunnen "ventileren/ademen" alsmede wind, waterdicht blijven, moet u met een aantal zaken rekening houden in het gebruik van deze jassen.

Waterdichtheid
Alle jassen van Owney (behalve de softshell) hebben een buitenlaag die gemaakt is om regen en wind buiten te kunnen houden, maar wel voor een deel het vocht binnen de jas kwijt kunnen door het ademend / ventilerend vermogen. Dit wordt bereikt door een speciale coating in en op de buitenlaag van de jas is verwerkt.

De jassen hebben in nieuwstaat een waterkolom van 10.000MM, en zijn hiermee compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk. Pas bij zeer hoge druk van bijvoorbeeld langdurig zitten begint het materiaal te lekken. Water dat in en op de jas blijft staan, en dus niet weg kan moet vermeden worden, daar uiteindelijk de druppeltjes naar binnen worden gedrukt.

Verder is het van belang dat u controleert of alle ritsen goed dicht zitten (ook de ventilatie ritsen onder de oksels), en daarnaast ook alle klittenband goed aansluit en dus geen openingen zijn om water door naar binnen te laten komen op de ritsen of zakken.

Indien de jas na ontvangst toch niet waterdicht lijkt of blijkt te zijn, dan horen dat uiteraard graag van u. Helaas kan dit een heel enkel keertje gebeuren, dat is natuurlijk vervelend, we helpen er graag mee om u zo snel mogelijk te voorzien van een vervangend exemplaar. Mocht de jas al een tijdje gedragen zijn, dan kunnen we u uiteraard ook helpen, vaak zal de jas dan wel worden onderzocht door ons en of Owney. In ieder geval kijken we natuurlijk hoe we u het beste hier mee kunnen helpen.


Wasinstructies
De jassen mogen maximaal op 30 graden worden gewassen, met een vloeibaar wasmiddel (Grangers Performance Wasmiddel), speciaal geschikt voor outdoor producten. Absoluut geen waspoeder of wasverzachter gebruiken. Verder niet centrifugeren, daarmee wordt de betrouwbaarheid van het materiaal beschadigd. De jas mag niet worden gedroogd in een droger/droogtrommel. Enkel laten uithangen om te drogen.
Voor de zekerheid kunt u de wasmachine van te voren leeg op een hoge temperatuur laten draaien zodat alle wasmiddel restanten zijn verdwenen, ook het bakje voor het wasmiddel moet compleet wasmiddel vrij zijn.

Na 5 tot 10 wasbeurten kan de beschermde coating mogelijk minder effectief zijn geworden, dan kan het beste een wasmiddel worden gebruikt die geschikt is voor het onderhouden van water en winddichte kleding, alsmede het behouden van het ventilerend vermogen van de jas. Samen met Grangers bieden we hier een tweetal producten voor aan, die zowel de jas reinigen, alsmede onderhouden en herstellen. Volg de instructies op beide producten goed op en leest u de wasinstructies hierboven en op de jas goed door. Hiermee zorgt u voor een verlengde levensduur van uw jas met alle fijne functies die deze Owney jassen u als drager biedt.
Wanneer hij niet meer waterdicht is wast u hem eerst met de Grangers Performance Wash (1 dop per kledingstuk)  om de porien van de jas te openen en daarna wast u hem direct met de Grangers Coating Repel (2 doppen per kledingstuk)  om deze weer waterdicht te maken.
De producten voor zowel het wassen alsmede het herstellen van de coating van Grangers zijn te verkrijgen via de volgende link : Grangers Outdoor Producten

Indien de jas veelvuldig in (zware) regen wordt gedragen, kan de regen de coating ook minder effectief maken, daar deze net als met een normale wasbeurt langzaam zal slijten. Hier voor kunt u de jas ook behandelen met Grangers Clothing Repel.

Was de jas enkel indien strikt noodzakelijk, zolang de jas nog waterdicht is, is het onnodig om herstellende producten te gebruiken.

Leest u ten alle tijde de wasinstructies goed die in de jas zijn aangebracht, het niet opvolgen van deze alsmede de instructies op de website kunnen uw jas beschadigen, en daarmee vervalt ook uw garantie.

Twijfelt of heeft u nog verdere vragen over het onderhoud van uw jas dan helpen we u graag over de telefoon, e-mail of chat.